Velkommen!

Hei og velkommen til min blogg om anime, spill, data, film og teknologi eller andre slike relaterte ting.

Alt skal være på norsk!

Hvis noen synes det er saker angående temaene som bør bli tatt opp er det bare å legge meg til på Skype eller Steam. (Tshakko)

Ha en fin stund!



Helligdager!

  • 31 desember (Nyttår)
  • 28 november (Leslie Nielsen)
  • 24 desember (Jul)
  • 17 mai (Nasjonaldag)
  • 14 februar (Valentine)
  • 1 april (Luredagen)

Populære innlegg!

lørdag 4. desember 2010

Join the Brotherhood


Jeg har nettopp spilt meg gjennom "Assassins Creed: Brotherhood". Det har tatt lenger tid enn det jeg skulle ønske, men med tanke på hvilken opplevelse det har vært gjør det ikke noe.


Vi fortsetter like etter slutten på "AC II". Etzio vender tilbake til Monterggioni for å slappe av, men pausen er kortvarig. Dagen etter hans tilbakekomst angriper Borgiane Monterggioni og får nesten hele snikmorder ordenen til å forsvinne.

Etter dette er vi tilbake i 2012. Desmond og de andre ankommer Monterggioni for å burke Animusen til å finne en av "Edens elper" som Etzio gjemte før han døde. De setter opp en base som lar Desmond gjennoppleve Etzios minner.

Tilbake i Rennesanen befinner Etzio seg i Roma, senter for makt og korrupsjon. Her samler han et brorskap av snikmordere han rekruterer. For å redde Roma fra Borgianes klør er han nødt til å ødelegge tårn, ødelegge krigsmaskiner og drepe Cesare Borgias støttespillere.

I bunn og grunn er ACB veldig likt AC II. Grafikken har ikke endret seg nevneverdig, noe som ikke er et problem. Roma er meget vakkert og detaljerikt og figurene er virkelighetstro, så når det kommer til utseene er det ingenting å klage på.

Siden Roma er en enorm by tilsier det også at avstandene er sørre enn tidligere, men det gjør ikke noe når man kan klatre nærmest overalt, har tilgang til tuneller som kan frakte deg nærmest hvor som helst og en hest. Ja, man kan nå bruke hesten inne i byene. I trange gater hjelper hesten ikke så mye, men på åpne sletter er den meget hjelpsom.

Kampsystemt er også endret. Før måtte man være forsiktig og kun bruke kontringer, men i ACB holder det å drepe en, så kan du gå fra soldat til soldat og drepe dem med et kutt. Man er likevel nødt til å være
klar til å kontre eller dukke unna for vaktene står ikke bare og ser på mens du dreper dem. Man føler seg som e skikkelig kriger når man stikker en mann for så å gripe tak i haka for så å skyte huet av han med den skjulte pistolen. Ja, man bruker den skjulte pistolen aktivt i kampene nå.

Utstyret til Etzio er også nytt. Ettersom han mistet alt utstyret, bortsett fra den skjulte klingen i Montergigoni står man på bar bakke i ACB. Så derfor er det bra at man møter Etzios gamle venn; Leonardo da Vinci. Man møter Leonardo på forskjellige plasser, og for en pen sum penger kan man kjøpe den doble klingen, en hanske som forbedrer klatringen og skaden Etzio gir når han kjemper med hendene og mulighetene til å skyte små piler med gift, ikke så ulikt den skjulte pistolen bortsett fra at den er helt stille, og den dreper saktere. I tillegg får man tilgang til fallskjermer når man har utført en rekke oppdrag for Leonardo. Den kan man bruke dersom man hopper fra en høy bygning og ønsker å sveve litt lengre. I tillegg får man tilgant til noe som de fleste AC-fans har savnet; en armbrøst. Den lar deg skyte ned intetanende vakter fra lang avstand uten en lyd. Den er spesielt hendig når du skal snike deg inn ubemerket.

Når det kommer til innhold må jeg si at man har nok å ta seg til. I tillegg til historien kan man utføre oppdrag for tyver, horene og leiesoldatene. I tillegg til snikmordoppdragene. Man kan også myrde en rekke tempelriddere som sprer frykt i Roma. Dette er faktisk karakterende i flerspillerdelen som jeg snakker om senere. Noe som også er verdt åbruke tiden på er å fjerne de ulike Borgiatårnene som er utplassert i Roma, for jo flere av dem du ødelegger, jo flere snikmorderrekrutter kan du ha. Disse kan være vanskelige, men med rett framgangsmåte blir de mye lettere. Siden man også har snikmorderrekrutter kan man sende dem på oppdrag slik at de får erfaring og at du får penger. Jo mer erfaring, jo høyere nivå når de og jo bedre blir de. Det er likevel viktig å merke seg at dersom de dør er de borte for godt. Man kan også ha dem i nærheten og man kan kalle på dem hvis man trenger dem. Dersom man har tilstrekkelig med snikmordere i nærheten kan man bruke dem til å skape et pilregn som dreper alle vakter i nærheten. Det er selvsagt en tidinterval mellom hver gang du kan bruke dem. Slik at ikke spillet blir for lett.

Et nytt tilskudd til ACB er også flerspillerdelen. Den bygger på det konseptet at man skal drepe et mål man får tildelt samtidig som man har noen som prøver å drepe deg. Man får poeng etter hvor "stille" drapet er. Dersom målet ikke hva som har skjedd før man har satt kniven i strupen deres får man en høy poengscore, men dersom man er nødt til å jage dem får man mindre. Derfor får mange som spiller lave poengscore på tross av de har drept mange. man får også poeng dersom man unslipper en snikmorder som jakter på en.

Detfinnes ulike moduser for flerspillerdelen. I "Etterlyst" er det alle mot alle og man får mål tildelt som man skal drepe. Jo høre plassering man har jo flere snikmordere er etter deg, så man må tilpasse strategien etter hvor mange som er etter en. I "Allianse" plasseres man i par med samme karakter. Da skal man jakte på et lag mens man prøver å unnslippe fra et annet. Dette skjer i to runder så rollene jeger og bytte blir byttet om. I "Menneskejakt" er et lag jegere og det andre bytte. Jegerne får poeng etter hvor mange og kvaliteten på drapene. Byttedyrene får poeng etter hvor godt de klarer å skjule seg. Rolle byttes etter en viss tid.

Under et er ACB er spill av ypperste klasse. Enspillerdelen er bedre enn før. Den enorme friheten man har er fantastisk og oppdragene er så forskjellig at det aldri blir ensformig eller kjedelig. Dersom man skal gjøre alt tar det ihvertfall 50 timer, om ikke mer. Flerspillerdelen er også fantastisk. Den enorme spenningen man har når man spiller er til å ta og føle på. Siden man spiller mot ekte mennesker er man nødt til å legge helt andre strategier for å vinne. Man er nødt til å holde hode kaldt når man står like ved byttet eller jegeren sin. Jeg ble hekta etter kun en runde. Det eneste minuset med dette spillet er at lastetidene er litt for lange, men de glemmer man fort når man er i gang igjen .

Jeg er ikke i tvil om at de fleste ville nyte å spille ACB. Den har kun en liten svakhet, men sammenlignet med de andre positive faktorene glemmer man dem fort. Jeg gir ACB en god sekser. Anbefles!



P.S. Ubisoft planlegger et nytt spill til neste år. Kan nesten ikke vente!

En trailer for flerspillerdelen:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar