Velkommen!

Hei og velkommen til min blogg om anime, spill, data, film og teknologi eller andre slike relaterte ting.

Alt skal være på norsk!

Hvis noen synes det er saker angående temaene som bør bli tatt opp er det bare å legge meg til på Skype eller Steam. (Tshakko)

Ha en fin stund!



Helligdager!

  • 31 desember (Nyttår)
  • 28 november (Leslie Nielsen)
  • 24 desember (Jul)
  • 17 mai (Nasjonaldag)
  • 14 februar (Valentine)
  • 1 april (Luredagen)

Populære innlegg!

fredag 10. desember 2010

Tytania!

I likhet med en del andre serier bygger Tytania også på ideen om at en rebelsk gruppe skal overvinne en stormakt som styrer verdenen med et jerngrep. Bare at her er det mye mer massivt en hva man opplever andre steder. Kanskje det til tider blir altfor massivt. Alt i denne serien er veldig stort i forhold til hva vi får se.



Handlingen fåregår i verdensrommet og på mange andre enda uoppdagede planeter. Menneskeheten har klart å kolonisere et utall med planeter slik at du bare vet at de er på en planet. Dermed blir det vanskelig å virkelig finne ut til tider hvor man befinner seg, med mindre stedene har spesielle kjennemerker. En slik stor verden har som regel vanskelig for å holde seg samlet og ungå krig, dette er da noen av faktorene som gjør slik at vi får et plot.

Den store makten her heter Tytania og selve organisasjonen holder til på en plass som heter Uraniborg. Festningen er et flytende romfartøy som svever like utenfor en planet. Tytania er den mektigste koloniherren og eier store land og områder. Faksjonene i denne verdenen kan man klassifisere som rebeller, de som er underlagt Tytania og de som holder på å bli underlagt Tytania.

Alt starter med at den faksjonen som holder på å bli underlagt Tytania legger opp et falskt spill hvor de skal ofre soldater for å bli kapitulert med verdighet. Det landet ikke forutså var at den inkompetente lederen for flåten de hadde fått med på turen faktisk viste seg å være veldig kompetent, eller heldig. Det endte med at han klarte å beseire Tytanias flåte og blir dermed både berømt og beryktet.

Serien er en typisk sci-fi aksjonserie med enkelte innslag av humor og drama. Til tider er den veldig underholdende, men det går kanskje av og til litt treigt i svingene. Den haler ut tiden for mye til bare å være en serie på rundt 26 episoder. Slosskampene mellom faksjonene og innad gruppene er veldig intense, selv om vi ikke får se mye av selve slossingen. Vi blir heller plassert på brua hvor vi får se smartingene gi ordre og se ansiktsuttrykket deres når kommandoskipet blir ødelagt. Tytania gjenspeiler ganske godt hvordan situasjonen er når man er i krig, med forræderi og slue taktikker.

Vi får ikke bare servert en side av historien i denne serien noe som jeg synes er bra. Du får se alt fra de øverste lederne i Tytanias rike og til rebellenes harde kamp mot overmakta. Du får med andre ord lov til å bestemme selv hvem som er de gode og onde, selv om serien har framstilt det ganske klart til oss.
Avslutningsvis syntes jeg serien sluttet for tidlig. Dette var en serie som lett kunne klart å holde seg gående i opptil 50 episoder, fordi når siste episode var ferdig hadde de så vidt begynt kampen mot Tytania. Hvis man liker åpne slutter som ikke legger helt ann til hva som skjer videre vil man like akkurat slutten i denne serien.

Ellers var det en bra serie hvis man ser bort ifra hvordan den avsluttet og den bør bli sett hvis man har sansen for en slik "rund" serie.
Gir den en femmer for sterke inntrykk.

Her kan dere få en smakebit på Tytania:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar