Velkommen!

Hei og velkommen til min blogg om anime, spill, data, film og teknologi eller andre slike relaterte ting.

Alt skal være på norsk!

Hvis noen synes det er saker angående temaene som bør bli tatt opp er det bare å legge meg til på Skype eller Steam. (Tshakko)

Ha en fin stund!



Helligdager!

  • 31 desember (Nyttår)
  • 28 november (Leslie Nielsen)
  • 24 desember (Jul)
  • 17 mai (Nasjonaldag)
  • 14 februar (Valentine)
  • 1 april (Luredagen)

Populære innlegg!

lørdag 16. oktober 2010

Fritt vilt 3 skuffer

Var i går og så den siste filmen i grøsser triologien Fritt vilt som har oppnådd høy status blant norske filmer. For de to første er dette på ingen måte helt ufortjent eller. Treern står på en annen side ikke fullt så sterkt...



Ved filmens begynnelse befinner vi oss i Stehøe hotell i Jotunheimen i 1974. Hotellet er på randen av konkurs som følge av skummle hendelser som har hjemsøkt området i det siste. Overbevist om at deres, i følge dem misfostrete, sønn står for hendelsene bestemmer vertsfamilien seg for å holde sønnen fanget i kjelleren på brutalt vis. Sønnen forsvinner og foreldrene sier til media at han forsvant da han var ute og lekte. Uker senere blir leteaksjonen henlagt uten hell. En liten stund senere forsvinner også foreldrene, og stehøe hotell blir fullstendig tomt. 12 år senere drar seks ungdommer på camping i området, men skal snart få oppleve at skrekken som preget Jotunheimen på ingen måte er borte.

Dette er, om du ikke har skjønt det allerede, det som skjedde før første filmen. Filmen foregår stortsett i et skogholt i Jotunheimen, i 1986. Vi blir i filmen introdusert til lensmannen i området og en dyster eremitt som viser seg å ha en større rolle i filmen en ventet.
Jeg får begynne å anmelde filmen og vi starter med det negative. For det første: Den er ikke spessielt skummel. Der du i forgjengerene befant deg i truende omgivelser som et forlatt hotell eller sykehus, med dempet eller ingen belysning, er du nå i et trivelig skogområdet, med masse søte ekkorn og dådyr. Altså når du ikke er i en eller anne 70 talls preget enebolig, som eller ikke virker spessielt truende. Skrekkmomentene er dårlig gjennomført og alt i alt, når du skulle vært skjelven når du reiser deg fra kinosetet, er ikke dette tilfellet. For det andre: Den er forutsigbar, (kanskje litt vanskelig å ungå dette siden filmen er satt til tiden før eneren, så vi vet alt hva som vil skje, mer eller mindre). Og for det tredje: Personene i filmen er dumme. Dette går igjen i mange grøssere. Ungdommene gjør dumme handlinger som blir så virkelighetsfjerne at det trekker filmen ned. F. Eks, når du er væpnet med en AG3 og hører misstenkelig lyder i skogen, starter du ikke med å se gjennom kikkertsiktet for og så finkjemme skogen. Du finner angriperen, så kan du eventuelt scope han inn. At formålet var å gi deg et sjokk når du så fienden gjennom siktet, er elementært, men selv ikke dette var veldig godt gjennomført.

Ja dette er ikke en fryktelig sterk film, men den hadde likeså sine øyeblikk. Enkelte scener gjør at du skvetter. Dersom blod og gørr er noe for deg, byr den på det også. Selve historien kan holde seerne interesserte, men alt i alt holder ikke denne filmen helt mål. Er dette din type film vil du kanskje kjøpe den på DVD, eller bare leie den. Resten av oss vil kanskje vente til man kan se den på TV en kjedelig lørdagskveld i framtiden, men kinobiletten er den ikke helt verdt. Ser du den med noen andre på kino kan dette være underholdende nok i seg selv, men da finnes det nok av andre filmer og se. Jeg vil gi filmen terningkast tre, men det er en svak treer. Dette har vi sett før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar